Hem » Köpvillkor

Köpvillkor

Leverans- och betalningsvillkor

1:a Vid beställning Träffas avtal om köp först när allt om ventilation bekräftat beställningen genom att ha skickat en E-postad orderbekräftelse till kund.

1:b Orderbekräftelse En orderbekräftelse skickas automatiskt till den e-postadress som du har angivit i dina kunduppgifter. Det kan vara bra att spara den vid eventuella kontakter med kundtjänst.

Vid eventuella felaktigheter i t. ex. angivande av pris, leveranstid etc. förbehåller vi oss rätten att korrigera detta i efterhand.

2. Leveranstid Leveranstiden är normalt några dagar från det att din beställning görs. Skulle någon vara tillfälligt vara slut i lagret kan leveranstiden vara längre. I förekommande fall får du meddelande om detta.

3. Frakt Allt om ventilation fakturerar kund faktisk fraktkostnad från tillverkare till kund, kostnaden skall framgå av vår E-postad orderbekräftelse.

4. Betalningssätt I kassan väljer du även vilket betalningsalternativ du föredrar. Vi förbehåller oss rätten att skicka beställda varor mot postförskott om vi anser oss ha anledning till det.

5. Sen betalning Vid eventuell fakturering är betalningstiden 10 dagar. Vid sen betalning påförs dröjsmålsavgifter och dröjsmålsränta enligt lag. Rätten att mottaga betalning kan ske utan ditt medgivande.

6. Ångerrätt Som konsument har du, i enlighet med distansavtalslagen, rätt till ångerrätt utan att ange någon anledning. Du måste dock meddela kundtjänst detta senast 14 dagar efter det att du har mottagit dina varor. För att returnera varorna ska dessa vara oanvända och oskadade i sina originalförpackningar. Returnera varorna tillsammans med fakturan eller en kopia av den! Du får själv stå för returfrakten. På fakturan anger du returorsak “Ångerrätt”. Varor får inte returneras som postförskott eller efterkrav.

7. Reklamationer Om du skulle få en vara som är defekt eller en felaktig leverans ersätter vi dig kostnadsfritt med en ny vara. Du måste dock meddela kundtjänst detta senast 14 dagar efter det att du har mottagit dina varor. Kundtjänsten sänder en förfrankerad returetikett. För att returnera en vara ska denna vara oanvänd och i det skick som den var när du mottog den. Returnera varan tillsammans med fakturan eller en kopia av den! På fakturan anger du returorsak. Obs! Du måste först ta kontakt med kundtjänst för att få reklamationen godkänd och returfrakten betald.

8. Vid returnering bär kunden hela ansvaret att varan kommer fram till Returadressen i perfekt skick Fraktkostnaden vid utnyttjande av ångerrätten tillkommer kunden. Även ev. hanteringskostnad som ev tas ut av leverantören tillkommer kunden.

9. SKADAT GODS När du tar emot ditt gods är det viktigt att du omedelbart besiktigar paketet.

Skulle emballaget eller varan vara skadat så meddelar du detta direkt till chauffören alternativt där du hämtar det med en anteckning från chauffören på följesedeln detta är en förutsättning för kunna reklamera en fraktskada.

Spara alltid den bekräftelse / påskriven följesedel du får på att ditt gods var skadat.

Om detta inte görs utgår ingen betalning för skadan

Hör av er direkt till oss på USV inomhusmiljö AB

10.Återtagagandeförbehåll regleras bland annat i 54 § 4 st. Köplagen (1990:931) och det finns egentligen inga formkrav för formuleringen. Förslagsvis inkluderar du följande klausul i köpeavtalet:

Objektet förblir USV inomhusmiljö AB egendom intill dess full betalning erlagts.

11.Tvist Tvister med anledning av dessa villkor ska avgöras i svensk domstol.

Det finns inga produkter